Lavprisselskab presser priserne oversøisk

dubai_2Ryanair, easyJet, Norwegian m.fl. har givet forbrugerne billigere flybilletter i Europa. Nu tyder det på, at vi vil se den samme tendens på oversøiske flyvninger, hvor Norwegian har startet ruter fra København. Tendensen er klar. Priserne falder markant.

Destinationer som New York, Los Angeles, Bangkok og Dubai har det til fælles, at Norwegian flyver direkte dertil fra København. Specielt på de fire ruter tyder det på, at de øvrige flyselskaber sætter deres priser ned for at følge med i kampen om kunderne.

Det seneste pristjek hos Dansk Flypris Index fra travelmarket.dk viser, at priserne i flere tilfælde er rekordlave med udgangspunkt i afrejse i uge 40, hvor f.eks. Dubai nu kan fås til 2.174 kr., Los Angeles til 2.967 kr. og Bangkok til 3.776 kr.
Når for eksempel KLM/Air France sætter priserne ned ud af Københavns Lufthavn, så bliver priserne oftest tilpasset ruterne ud af Aalborg og Billund via Amsterdam. Herved betyder den hårde konkurrence fra Norwegian fra København, at jyderne også får billigere flybilletter.

“Den nye og øgede konkurrence giver forbrugerne billigere flypriser til de oversøiske destinationer, og jeg tror, at priserne kan nå et endnu lavere niveau, da de store traditionelle flyselskaber og de mange nye konkurrenter fra Mellemøsten vil forsøge at beholde eller erobre markedsandele”, siger adm. direktør Ole Stouby fra travelmarket.dk

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.