Lego åbner oplevelseshus

Den 28. september åbner Lego et stort oplevelseshus i Billund, hvor gæsterne kan bygge, lære og lege med de danske klodser.

Lego præsenterede torsdag planerne for det store oplevelseshus: Lego House. Det skete i Bella Center, hvor der er en stor Lego-udstilling. Huset skal ligge midt i Billund, 200 meter fra det sted, hvor Ole Kirk Christiansen startede Lego i 1932, skriver business.dk.

”Det ville selvfølgelig have givet mere kommerciel mening at lægge huset i New York eller Shanghai, men det her er klodsens hjemsted”, siger Jesper Vilstrup, General Manager for Lego House.

Det er arkitekt Bjarke Ingels og firmaet BIG, der har tegnet bygningen. BIG beskriver de 12.000 kvadratmeter som et ’Guggenheim af hvide klodser’. Lego forventer 250.000 betalende gæster i løbet af det første år.

Firmaets strategi om ’læring gennem leg’ er tænkt ind i husets indretning. Bygningen opdeles i fire oplevelseszoner i fire farver, hvor gæsterne kan lege med klodserne på forskellige måder – og udvikle kompetencer. I det røde område er fokus på kreativitet, mens det gule areal er tiltænkt udvikling af det emotionelle.

Lego House er på 12.000 m2. Facaden er dækket af tegl, der giver en illusionen af, at hele bygningen er bygget af Legoklodser. Huset bliver 23 meter højt, og der er fri adgang hen over trapper og terrasser og til en 2.000 m2 overdækket plads med café og en Lego-butik.

Der indrettes 13 tagterrasser med hver sin legeplads, som skal stimulere børnenes fysiske kompetencer. En del kan alle besøge, for huset er også en bygning, Billunds borgere kan få en oplevelse ud af.

I husets nederste etage finder man ‘history collection’, med de Lego-sæt, som voksne husker fra barndommen med brandstationen, borgtemaet fra 70’erne eller Belville.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.