Letbane i hovedstadsområdet får grønt lys

Lyngby-Torv_Atkins-380Alle ni partier i Folketinget har vedtaget anlægsloven til letbaneprojektet, hvor 11 kommuner er involveret. Banen ventes åbnet i 2023 – 24.

Letbanen bliver på 28 kilometer og skal forbinde 11 kommuner i hovedstadsområdet. Det vil koste cirka fire milliarder kroner at anlægge – dertil kommer cirka 1,3 milliarder kroner til togsæt og etablering af kontrol- og vedligeholdelsescenter, skriver bt.dk.

Følgende kommuner står bag projektet: Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Herlev, Rødovre, Glostrup, Vallensbæk, Albertslund, Brøndby, Hvidovre, Høje-Taastrup og Ishøj. Meningen med letbanen er at gøre det nemt at rejse på tværs af hovedstadsområdet.

Letbanen skal køre hvert femte minut på hverdage og hvert 10. minut om aftenen og i weekender. Man kan skifte til S-tog på seks stationer.

Toget kører på el og har plads til cirka 200 passagerer, hvilket svarer til passagererne i tre-fire bybusser. Letbanen forventes at få 13-14 millioner passagerer om året.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.