Letbane om København i 2017

Transportminister Hans Christian Schmidt er klar med 1,5 milliarder kroner til en letbane fra Ishøj til Lundtofte langs Ring 3 og nu er det så op til kommuner og region at skaffe de resterende midler til projektet, som vil koste 3,7 milliarder kroner, skriver berlingske.dk.

 

Borgmester i Lyngby-Taarbæk, Søren P. Rasmussen, siger, at det vil vare seks år at projektere og bygge letbanen. Han fungerer som talsmand for de 10 kommuner, der er berørt af projektet. Han håber, man kan skaffe finansieringen gennem lån fra staten eller gennem private investorer, men hverken indenrigsminister Bertel Haarder eller pensionsfonden ATP vil give noget tilsagn om finansiering.

 

Søren P. Rasmussen føler sig dog ret sikker på, at staten vil sikre finansieringen ligesom for Metroen og den århusianske letbane.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.