Limfjordens første østersopdræt er klar

Østers- & MuslingepremiereNår Dansk Skaldyrcenter fra Mors indtager hovedstaden med smagsprøver på østers og muslinger, er det i år med en lokal verdensnyhed. For første gang er det lykkedes at lave østersopdræt, fra klækkeri til østers opdræt, som er klar til markedet.

Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen bliver den første som får fornøjelsen at smage de opdrættede østers den 9. oktober kl. 10 i Torvehallerne i København. De vil kunne supplere den vilde bestand af østers og sikre et mere kontinuerligt flow af østers.

Regentparret har tidligere været helt tæt på østers-klækkeriet, da de besøgte Dansk Skaldyrcenter i 2014 i forbindelse med deres sommertogt. Det er disse østers, der nu har vokset sig færdige, som Hans Kongelige Højhed nu bliver præsenteret for. Der vil også vil være smagsprøver til de besøgende – dog fra den vilde bestand.

Det er sjette gang at sæsonstarten fejres. På Mors afholdes der 10. oktober – dagen efter tiltaget i København – en stor gourmetoplevelse, når der er Østers- og Muslingepremiere med gourmet-kokke, underholdning og underholdning. Der er i år flere nye kokke og kreative smagsvariationer på menuen.

Hele programmet kan ses på www.skaldyrshovedstad.dk