Limfjordsfortællingernes 7.sæson

Hver uge til og med uge 33 vil dygtige fortællere berette om Limfjordens natur, historie og kultur 30 forskellige steder i Limfjordslandet. Limfjordsfortællingerne arrangeres af Netværk Limfjorden og er opdelt i temaerne ’Den grønne Limfjord’, ’Den gyldne Limfjord’ og ’Den blå Limfjord’. Der er 31 fortællinger hver uge.

 

Limfjordsfortællingerne spænder lige fra historien om bæverne i Klosterheden og besøg på en af Danmarks ældste vingårde ved Løgstør til de gamle æbleskivepander på Danmarks Støberimuseum i Nykøbing Mors og historien om færgefarten mellem Sundsøre og Hvalpsund, der inkluderer en tur med færgen ’Mary’.

 

Limfjordsfortællingerne er det første eksempel i Danmark på ’storytelling’ i større skala, og hvert år kommer der nye fortællinger til. I år er der fem nye fortællinger i programmet. Det er fortællingen ’Fra stationsby til Per Kirkeby’, der handler om Aars. Desuden om Johannes V. Jensen Museet i Farsø, Trandum Kirke syd for Skive og om Danmarks ældste fungerende bilfærge, Venøsund. Endelig er der en ny Limfjordsfortælling på Stenbjerg Landingsplads i forbindelse med Nationalpark Thy.

 

”I 2011 var der mere end 5.000 deltagere til Limfjordsfortællingerne, og tilbagemeldingerne var særdeles positive. Gæsterne er begejstrede for konceptet med ’levende fortællere’, og vi får bekræftet, at Limfjordsfortællingerne er et temmelig enestående tilbud”, siger turistchef Alice Bank Danielsen, Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, der af Netværk Limfjorden er udpeget som koordinator af Limfjordsfortællingerne.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.