Lissabon får ny lufthavn

Portugal vil bygge en ny international lufthavn ved hovedstaden Lissabon for at kunne håndtere det stigende antal turister.

Presset på lufthavnen Humberto Delgado vokser år for år på grund af stadig flere turister. Og ifølge Portugals minister for infrastruktur, Pedro Marques, vil lufthavnen snart nå sin fulde kapacitet.

I 2016 satte lufthavnen rekord med 22,4 millioner rejsende – 12% flere end året før: ”Det var det bedste år for turisme nogensinde, og 2017 bliver endnu bedre, siger Pedro Marques.

Portugal havde sidste år 11,4 millioner udenlandske gæster og det er til dels frygten for sikkerheden på andre populære turistdestinationer omkring Middelhavet og i Mellemøsten der er en af forklaringerne på turistboomet.

Arbejdet med at opføre den nye lufthavn skal gå i gang i 2019. Det er planen er at udvide en sjældent benyttet militærlufthavn 13 kilometer fra Lissabon. De første kommercielle fly ventes at lande i 2021.

I 2010 skrottede den daværende socialistiske regering planer om adskillige offentlige anlægsarbejder, deriblandt en ny lufthavn i Lissabon, på grund af en stor gældskrise. EU og Den Internationale Valutafond måtte i 2011 træde til med en økonomisk hjælpepakke på 78 milliarder Euro. Til gengæld skulle den portugisiske regering gennemføre reformer, som ramte en stor del af landets 10,4 millioner indbyggere.

Siden 2014 har Portugal haft økonomisk vækst.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.