Lissabon får ny lufthavn

Portugal vil bygge en ny international lufthavn ved hovedstaden Lissabon for at kunne håndtere det stigende antal turister.

Presset på lufthavnen Humberto Delgado vokser år for år på grund af stadig flere turister. Og ifølge Portugals minister for infrastruktur, Pedro Marques, vil lufthavnen snart nå sin fulde kapacitet.

I 2016 satte lufthavnen rekord med 22,4 millioner rejsende – 12% flere end året før: ”Det var det bedste år for turisme nogensinde, og 2017 bliver endnu bedre, siger Pedro Marques.

Portugal havde sidste år 11,4 millioner udenlandske gæster og det er til dels frygten for sikkerheden på andre populære turistdestinationer omkring Middelhavet og i Mellemøsten der er en af forklaringerne på turistboomet.

Arbejdet med at opføre den nye lufthavn skal gå i gang i 2019. Det er planen er at udvide en sjældent benyttet militærlufthavn 13 kilometer fra Lissabon. De første kommercielle fly ventes at lande i 2021.

I 2010 skrottede den daværende socialistiske regering planer om adskillige offentlige anlægsarbejder, deriblandt en ny lufthavn i Lissabon, på grund af en stor gældskrise. EU og Den Internationale Valutafond måtte i 2011 træde til med en økonomisk hjælpepakke på 78 milliarder Euro. Til gengæld skulle den portugisiske regering gennemføre reformer, som ramte en stor del af landets 10,4 millioner indbyggere.

Siden 2014 har Portugal haft økonomisk vækst.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.