Livsfarlige gopler ved Phuket

giftig-gopleTre thailandske strande ved ferieøen Phuket er lukket, efter der er fundet livsfarlige gopler tæt på kysten. Det er den giftige portugisiske orlogsmand, der har fået myndighederne til at reagere, skriver Bangkok Post.

Den portugisiske orlogsmand bliver betegnet som et af verdens giftigeste dyr. Bliver man rørt eller stukket af goplens lange fangtråde, får det have så voldsomme smerter til følge, at man kan gå i chok eller få hjertestop. Selv når goplen er død og ligger på stranden, er den farlig.

Rejsearrangøren Ving, der er søsterselskab til Spies, kender problemet, som man tager meget seriøst, siger pressechef Anna Hagberg til Aftonbladet: ”Vores personale ved, at strandene er lukkede, og kender farerne ved goplen. Derfor sender vi en sms til vores gæster i området og vores personale holer os løbende opdateret om udviklingen”.

Farlige gopler langs Thailands kyster er ikke noget nyt for Thailands myndigheder. Sidste år døde en 20-årig tysk turist på øen Koh Samui, da hun blev under en svømmetur blev viklet ind i havhvepsens fangtråde. Hun  blev sendt på hospitalet, hvor hun kort tid efter døde.