LO dropper Ryanair-boykot

0

ryanair Boeing B737-800 flyFLYSELSKABER: Efter Ryanair sidste uge lukkede sine danske baser understreger LO, at når Ryanair nu ikke mere har baser i Billund og København, ville aktioner for at forhindre det i at flyve fra sine udenlandske baser til Danmark, være overenskomststridige. Desuden må fagbevægelsen ikke opfordre til kundeboykot af Ryanair.

Som konsekvens af de danske baselukninger har Ryanair ikke længere besætningsmedlemmer i Danmark – derfor kommer der ikke konflikt mod selskabets fly til Billund, København og Aarhus, oplyser LO’s næstformand, Lizette Risgaard, der tilføjer: ”Fagbevægelsen er tilfreds med, at Arbejdsretten har støttet lønmodtagernes ret til at forsvare sig mod Ryanair. Men nu, hvor Ryanair ikke længere har besætningsmedlemmer i Danmark, afblæses konflikten.”

LO’s næstformand siger, at hun er ”stolt over, at vores medlemmer – også de, der ville blive direkte berørt af en konflikt – har bakket op.”

”Unfair konkurrence og social dumping i luftfarten er på EU’s politiske dagsorden, vi arbejder vi på at sikre lønmodtagernes rettigheder i EU’s kommende lufthavnspakke,” siger Lizette Risgaard og tilføjer:

”Den danske fagbevægelse har kørt denne arbejdskamp efter bogen. Så længe Ryanair ikke har baser i Danmark, vil det være overenskomststridigt at gennemføre aktioner, der forhindrer Ryanair i at flyve fra udenlandske baser til Danmark. Desuden må der fra fagbevægelsens side ikke opfordres til kundeboykot” mod Ryanair.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz