LO vil ofre flybranchen for den danske model

Harald Børsting, LO.

Harald Børsting, LO.

”Et Danmark helt uden luftfartsbranche er bedre end et Danmark, der må leve med Ryanairs arbejdsvilkår”.

Det siger LO-formand, Harald Børsting, der repræsenterer knap en million danske lønmodtagere.

Til ’Mandag Morgen’ siger han, at der ikke nødvendigvis skal være en luftfartsindustri med base i Danmark, for princippet om, at man skal kunne leve af sit job, er det vigtigste.

”Nogle brancher kan ikke drives så effektivt, at det kan betale sig med produktion i Danmark, og så må de flytte. Måske er luftfartsbranche en af dem. Ikke at vi mener, at der behøver være modsætning mellem billige flybilletter og overenskomst. Men hvis man ikke kan drive konkurrencedygtig luftfartsvirksomhed under danske vilkår i Danmark, så må man flytte sin virksomhed ud af landet”, siger Harald Børsting ifølge avisen.dk.

”Flybranchen adskiller sig ikke fra alle mulige andre brancher. Hvis man ikke kan skabe en tilstrækkelig stærk forretning til at betale de lønninger, der er nødvendige for at leve i det danske samfund, så må man finde et andet sted at drive sin forretning”.

Udtalelsen kommer netop som LO står foran en konflikt med Ryanair, som nægter at indgå overenskomst, og er kendt for at afvise alle forhandlinger med fagforeninger.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.