London City Airport udvides

London_City_Airport-250x167Et projekt til 220 millioner pund – 2,2 milliarder kroner – til udvidelse af London City Airport er godkendt og kan give lufthavnen en kapacitet på 111.000 årlige flyvninger mod de nuværende 70.000.

Den forøgede kapacitet skal være med til at lette presset på Londons lufthavne, hvor det diskuteres, hvor en ny landingsbane skal etableres og indtil den kan tages i brug i slutningen af 2020’rne.

Projektet omfatter udvikling af den eksisterende infrastruktur for at øge kapaciteten og sikre flere starter og landinger i myldretiderne. Samtidig skal der åbnes for den nye generation af stilfærdige og mere brændstoføkonomiske fly, som har længere rækkevidde og ikke hidtil har kunnet benytte London City Airport.

Declan Collier, CEO for London City Airport: “Projektet skal afsluttes i 2023 med syv nye standpladser, en parallel taxiway og udvidelse af terminalen mod både øst og vest, som giver kapacitet til seks millioner passagerer om året”.

To tredjedele af passagererne i London City Airport er forretningsrejsende, der nyder godt af gode forbindelser til Londons kommercielle centre og fungerer som katalysator for udviklingen i East London.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.