Lufthansa aflyser jubilæumsfestligheder

Lufthansa_-_Boeing-250x160Germanwings moderselskab Lufthansa har besluttet at aflyse alle de jubilæumsfestligheder, der var planlagt 15. april på selskabets 60 års fødselsdag.

I stedet gennemføres live dækning af mindehøjtideligheden for de dræbte ombod på Germanwings 4U9525, der holdes i Kölns domkirke den 17. april.

I en udtalelse fra Lufthansa hedder det: ”Af respekt for de omkomne ved Germanwings flystyrtet aflyser Lufthansa alle festligheder i anledning af selskabets 60 års jubilæum den 15. april. I stedet vil Lufthansa gennemføre en live udsendelse for alle ansatte af den officielle statsceremoni i Kölner Dom den 17. april, hvor de berørte pårørende samles for at mindes ofrene”.

Samtidig har flyselskabet afsat yderligere 300 millioner dollars til omkostninger i forbindelse med styrtet.

Midlerne kommer oven i de 54.250 dollars, der er afsat til midlertidige udgifter for hver enkelt af de dræbtes pårørende.

Ifølge EU forordninger er flyselskaber pligtige til at dække op til 157.000 dollars for hver af de omkomne – uanset årsagen til styrtet. Der kan dog tilkendes højere erstatninger i det tilfælde, at flyselskabet kendes skyldig i flystyrtet.