Lufthansa åbner ruter til Irak

Ruterne til den irakiske hovedstad og Erbil i landets nordlige område, flyves fra Frankfurt og München fra den kommende sommer på grund af stigende efterspørgsel og med reducerede security-krav.

 

Boris Ogursky, talsmand for Lufthansa i Frankfurt, siger, at efterspørgslen går i begge retninger og han bekræfter, at flyselskabet vil starte flyvningerne midt på året. Det tyske flyselskab har tidligere fløjet på Irak i årene fra 1956 til 1990, da man stoppede på grund af Golfkrigen.

 

En del af efterspøgslen hænger sammen med Iraks udvidede oliesøgning, hvor selskaberne Royal Dutch Shell, China National Petroleum Corp., OAO Lukoil og Statoil ASA har vundet licitationerne om oliesøgning i landet.

 

Også det tyske lavprisselskab Air Berlin starter flyvninger fra tyske lufthavne til både Erbil og Sulimaniyah fra februar, mens Lufthansas datterselskab Austrian Airlines har fløjet til Erbil siden april 2008, mens det andet datterselskab, britiske bmi, har udtrykt ønske om at flyve mellem London og Bagdad.

 

Skrevet af Flemming Juul