Lufthansa får internet på kortruter

Lufthansa i Aalborg Lufthavn – Star Alliance-selskabet har alle ugens dage to flyvninger mellem Frankfurt og København, men der har været enkelte tilfælde hvor Lufthansa har haft tre fly om dagen i Frankfurt.

Lufthansa i Aalborg Lufthavn.

LUFTFART: Fra næste år forventer Lufthansa at blive ”prøvekanin” for nyt kommunikationssystem, der skal give rejsende på flyvninger i Europa afgang til højhastigheds internetforbindelse.

Det nye system skabes af Inmarsat og Deutsche Telekom. Lufthansa, der i dag kun tilbyder internet på sine langrutefly, vil være klar til at prøve det nye system fra 2017, oplyste man i går på pressemøde. Hvor meget passagererne skal betale for den nye service vil bl.a. afhænge af, hvilken klasse, de flyver på. Lufthansa har ca. 180 fly til sine Europa-ruter.

Internetsignalet kommer fra jord-til-luft 4G-stationer i Europa, mens der skiftes til Inmarsat-satellitter når flyet er over vand.

Men allerede fra næste sommer forventer Lufthansa at tilbyde de første europæiske-flyvninger med internet-forbindelse ved udelukkende at bruge Inmarsats nye GlobalXpress-satellitter. Lufthansa bliver første kunde fra luftfarten til disse.

Passagererne vil bl.a. også kunne bruge deres mobiltelefoner via det nye system, f.eks. til at sende SMS’er. Det bliver heldigvis ikke tilladt at føre telefonsamtaler via det nye system.

Lufthansa blev i 2003 verdens første flyselskab til at tilbyde internet på langrutefly. Dette varede frem til 2006, da de nødvendige satellitter ikke længere var til rådighed. Siden 2010 har Lufthansa atter haft internet-adgang på sine 106 langrutefly.