Lufthansa gruppen sætter rekord.

Flyselskaberne, der indgår i Lufthansa koncernen, havde et rekordstort antal passagerer sidste år. Totalt valgte 106,3 millioner passagerer at flyve med Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, bmi og Germanwings. Det svarer til en vækst på 7,5% i forhold til året før. Koncernen udvidede sin kapacitet med 9,8% i årets løb, mens indtægterne for betalte passagerkilometer steg med 7%. Cabin factor faldt til gengæld med to procentpoint til 77,2%.

 

Den vigende trend i efteråret fortsatte i årets sidste måneder, og koncernen kunne ikke matche niveauet for salgstilvæksten fra årets første halvdel. På baggrund af denne udvikling og den økonomiske usikkerhed, regner gruppen med en 3% vækst i passagerkilometer i 2012. Det skal opnås gennem brug af større fly og ved at introducere opdaterede kabiner på ruterne i Europa.

 

Totalt fløj 65,5 millioner med Lufthansa i 2011, en vækst på 11,1%. 16,4 millioner fløj med SWISS, 11,3 millioner med Austrian, 5,7 millioner med bmi, mens Germanwings havde 7,5 millioner passagerer.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.