Lufthansa halverer overskud

lufthansa Boeing B747-8 IntercontinentalFLYSELSKABER: Europas største flyselskab har for anden gang nedjusteret forventningen til overskuddet i år. Først forventede Lufthansa et overskud på to milliarder euro – nu er tallet halveret. Lufthansa henviser til en ikke optimal verdensøkonomi samt øget konkurrence. Pilotstrejken kostede 160 mio. euro.

Koncernchef Carsten Spohr siger, at Lufthansa vil fastholde sine betingelser for pensionering overfor sine piloter – piloterne har flere gange strejket for at få en tidligere pensionsalder. Deres otte strejker i år har kostet Lufthansa 160 mio. euro i tabte indtægter.

“Det er hårde tider for luftfarten og hårde tider for Lufthansa,” sagde Spohr og henviste til frygten for ebola, svagere forventninger til verdensøkonomien, samt striden med selskabets piloter.

Lufthansa gør mere ud af sine lavprisselskaber for at kunne klare sig i den europæiske konkurrence mod lavprisselskaber og på langruterne med konkurrencen fra de tre store flyselskaber ved Den persiske Gulf, Etihad, Emirates og Qatar Airways. Lufthansa generes som andre flyselskaber også af svingende oliepriser.

Næste år forventer Lufthansa at udbyde op til fem procent flere flysæder skriver Reuters. På det danske marked åbner Lufthansa fra sommerprogrammet næste år ruten mellem Frankfurt og Aalborg Lufthavn.