Lufthansa klar med nyt udspil til piloter

0

lufthansa-sidste-b737-frankfurt-lufthavnLUFTFART: Efter Lufthansa-piloternes seneste strejkerunde, der endte i går og som ramte over en halv mio. passagerer, kommer flyselskabet nu med nyt forslag til at få løst problemet.

Lufthansa har givet piloterne i fagforeningen Vereinigung Cockpit (VC) et nyt tilbud for at undgå flere strejker – hver strejkedag koster Lufthansa over 110 mio. kr., 15 mio. euro.

Lufthansa tilbyder nu piloterne 4,4 pct. mere i løn, fordelt på to stigninger. Der kan med tilbagevirkende kraft komme 2,4 pct. mere i lønningsposen for i år og yderligere to procent næste år.

VC ønsker en lønstigning på 3,6 pct. i en femårig periode – med tilbagevirkende kraft. Dette vil i følge Lufthansa betyde en øget lønudgift til piloterne på 22 pct.

Lufthansa melder sig klar til at forhandle via en neutral mægler. Lufthansa forventer ikke flere pilotstrejker i denne måned.

Lufthansapiloterne i VC har igen strejket den seneste uges tid – i alt blev det til seks strejkedage i denne omgang, senest i går. Pga. strejkerne aflyste Lufthansa tæt på 4.500 flyvninger, hvilket ramte 525.000 passagerer.

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz