Lufthansa og piloter tæt på enighed

X=250&V=7_LufthansaAirbusA319114DAILDMUC020720104780772671Lufthansas koncernchef er tilfreds med det udspil til et forlig fra piloternes fagforening, der skal afslutte de mange strejker.

Parterne er uenige om lønninger, pensioner og hvor meget Lufthansa skal have sin vækst via sine lavprisselskaber Germanwings/Eurowings.

Lufthansa-piloternes mange strejker siden april sidste år har kostet Star Alliance-medlemmet over 2,2 milliarder kroner i tabte indtægter.

Hovedparten af Lufthansas piloter er organiseret i fagforeningen Vereinigung Cockpit, som nu er kommet med en række udspil der bl.a. omfatter, at piloterne ikke skal pensioneres så tidligt som de ønsker, samt andre tiltag der skal nedbringe omkostningerne. VC håber at få en løsning på plads med Lufthansa i løbet af næste måned.

“Udspillet fra VC er meget positivt – også fordi VC for første gang går med til udgiftsbegrænsninger,” siger Lufthansas koncernchef, Carsten Spohr og tilføjer, at det nok er urealistisk at man kommer til enighed inden for en måned.

Bl.a. skal Germanwings/Eurowings have op til 40% lavere driftsomkostninger end selve Lufthansa – for at kunne konkurrere med lavprisselskaberne.