Lufthansa og piloter tæt på enighed

X=250&V=7_LufthansaAirbusA319114DAILDMUC020720104780772671Lufthansas koncernchef er tilfreds med det udspil til et forlig fra piloternes fagforening, der skal afslutte de mange strejker.

Parterne er uenige om lønninger, pensioner og hvor meget Lufthansa skal have sin vækst via sine lavprisselskaber Germanwings/Eurowings.

Lufthansa-piloternes mange strejker siden april sidste år har kostet Star Alliance-medlemmet over 2,2 milliarder kroner i tabte indtægter.

Hovedparten af Lufthansas piloter er organiseret i fagforeningen Vereinigung Cockpit, som nu er kommet med en række udspil der bl.a. omfatter, at piloterne ikke skal pensioneres så tidligt som de ønsker, samt andre tiltag der skal nedbringe omkostningerne. VC håber at få en løsning på plads med Lufthansa i løbet af næste måned.

“Udspillet fra VC er meget positivt – også fordi VC for første gang går med til udgiftsbegrænsninger,” siger Lufthansas koncernchef, Carsten Spohr og tilføjer, at det nok er urealistisk at man kommer til enighed inden for en måned.

Bl.a. skal Germanwings/Eurowings have op til 40% lavere driftsomkostninger end selve Lufthansa – for at kunne konkurrere med lavprisselskaberne.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.