Lufthansa reducerer kraftigt i Aalborg

Lufthansa i Aalborg Lufthavn – Star Alliance-selskabet har alle ugens dage to flyvninger mellem Frankfurt og København, men der har været enkelte tilfælde hvor Lufthansa har haft tre fly om dagen i Frankfurt.

Lufthansa i Aalborg Lufthavn.

LUFTFART: Fra sommerprogrammet nærmest lukker Lufthansas rute fra Frankfurt til Aalborg. Fremover bliver der kun ét fly om ugen. Lufthansa mangler fly i Frankfurt. KLM øger på Aalborg.

Kun et år efter Lufthansa fra sommerprogrammet sidste år åbnede ny rute fra sin hovedlufthavn, Frankfurt, til Aalborg Lufthavn, er det næsten slut fra 27. marts.

Bestemt ikke pga. mangel på god vilje fra Lufthansa i Danmark, der er meget tilfreds med den nye rute. Men Lufthansa udfaser i år sine sidste ældre Boeing B737 og overfører nogle Embraer-fly, der har været brugt på ruten til Aalborg til datterselskabet Austrian.

”Det er ærgerligt, men det er beskeden fra hovedkontoret i Frankfurt. Med starten af sommerfartplanen sidst i marts vil Lufthansa kun have en flyvning om ugen fra Frankfurt til Aalborg. Det bliver på lørdage og flyvningen er primært beregnet for tyskere, der f.eks. gerne vil på en uges ferie i det nordjyske,” siger Lufthansa-gruppens landechef i Danmark, Morten Balk, til standby.dk

Lufthansa flyver i dag to gange på hverdage mellem Frankfurt og Aalborg. Dagens sene fly har såkaldt night stop i Aalborg, så selskabet har tidlig morgenafgang, hvormed passagerer fra Aalborg f.eks. kan nå mange af selskabets over 20 destinationer i USA – eller komme videre ud i Europa, hvis de ikke blot skal have arbejdsdag i Frankfurt.

”Lufthansa har et forbilledligt godt samarbejde med Aalborg Lufthavn og et meget tilfredsstillende salg af flysæder fra Aalborg til Frankfurt. Men faktum er, at Lufthansa i år har lidt færre fly på de europæiske ruter, det rammer bl.a. Aalborg,” siger Morten Balk og tilføjer:

”Det er vi hos Lufthansa i Danmark rigtig kede af, men vi forstår, at et kæmpe puslespil skal gå op fra en storlufthavn som Frankfurt. Og samtidig skal nogle af de Embraer-fly med 120 passagersæder, Lufthansa bruger på Aalborg, overflyttes til Austrian Airlines, der udfaser sin Fokker-flåde. I stedet for at reducere på Aalborg, havde vi jo håbet på et tredje Lufthansa-fly på hverdage.”

Lufthansa kan i fremtiden igen øge på Aalborg, i første omgang har det store Star Alliance-medlem fire fly fra Billund Lufthavn til Frankfurt på hverdage.

Hertil kommer, at familiemedlemmet, Brussels Airlines, har to daglige fly. Dette tal stiger, som standby.dk kunne oplyse forleden, til tre fly på hverdage i en periode fra næste måned. Fra København har Lufthansa fem daglige fly til Frankfurt samt fire til München på hverdage.

Lufthansa har i snit 1.600 flyvninger om dagen inden for Tyskland og Europa samt 100 langruteflyvninger.

Et flyselskab, der ikke bliver kede af Lufthansas reduktion på Aalborg, er KLM. Det hollandske selskab øger fra sommerprogrammet fra tre til fire fly på hverdage mellem Amsterdam og Aalborg.