Lufthansa slipper for kabinestrejker

0

lufthansa kabineLUFTFART: Hovedparten af Lufthansas største fagforening for de 19.000 kabineansatte stemmer ja til ny overenskomst, der afskriver strejker frem til 2019.

Efter mange strejker de seneste år har et flertal af medlemmerne i Lufthansas fagforening for kabineansatte netop stemt ja til ny overenskomst frem til 2019, hvor bl.a. strejker forventes undgået.

Lufthansa og fagforeningen for de kabineansatte, UFO (Unabhängige Flugbegleiter Organisation), har forhandlet sig frem til ny overenskomst, der bl.a. omfatter nyt pensionssystem, som foreløbig gælder til udgangen af 2023. Fra oktober i år og fra januar 2018 stiger lønningerne hhv. en og to procent.

Samtidig har Lufthansa fået en række ønsker opfyldt, bl.a. at sænke enhedsomkostningerne for kabineansatte 10 pct., oplyser Star Alliance-medlemmet.

Omvendt har Lufthansa givet sikkerhed mod opsigelser blandt kabinepersonalet frem til foreløbig 2021.

Ligeledes har Lufthansa skrevet under på, at selskabets fly ikke flyves af eksternt kabinepersonale før tidligst i 2023.

Som led i den nye aftale kan kabineansatte hos Lufthansa fortsat lade sig pensionere når de er blot 55.

Lufthansa har tidligere fået langvarig ny aftale med sin jordpersonale – men mangler stadig aftale med sine piloter, der har strejket over 12 gange de seneste to år.

Lufthansa forventer i år et overskud på to milliarder dollars.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz