Lufthansa-strejke fortsat

billund lufthavn lufthansaFLYSELSKABER: Lufthansas 12. pilotstrejke på et år fortsætter i dag. Seks af dagens ni fly til København fra Frankfurt og München er aflyst. Lufthansa forventer at flyve 75 pct. af dagens trafikprogram. Lufthansa-selskaberne Air Dolomiti, Austrian, Brussels Airlines, Eurowings, Germanwings og Swiss er ikke berørt.

Fredag bliver tredje dag i den seneste strejke fra medlemmerne af pilotfagforeningen Vereinigung Cockpit, der er uenig med Lufthansa om pensionsvilkår.

Lufthansa forventer i dag at gennemføre 75 pct. af dagens 3.000 flyvninger, oplyser Star Alliance-medlemmet og tilføjer, at langruterne ikke forventes berørt af dagens strejke. Det var de i går. Her blev 84 af 153 langruteflyvninger aflyst, hvilket berørte 18.000 passagerer.

Fredagens strejke vil primært ramme selskabets kort- og mellemdistanceflyvninger, f.eks. er seks af de ni fly fra Frankfurt og München til København aflyst.

I alt forventer Lufthansa i dag at aflyse 700 flyvninger pga. pilotstrejken, hvilket vil berøre 84.000 passagerer. Ydermere aflyses 90 Lufthansa-flyvninger i dag pga. strejke hos flyvelederne i Italien.

Lufthansa forventer næsten normal trafik fra lørdag.