Lufthansa tæt på aftaler med sine flyvende

lufthansa-premium-economy-class-flyselskaber-kabine-800x534Ofte strejkeramte Lufthansa på vej med nye overenskomster for kabine- og cockpit-ansatte. Star Alliance-medlemmet siger, at de kabineansattes fagforening snart vil indgå aftale om løn- og pensionsvilkår. Dermed kan flere kostbare strejker undgås.

Lufthansa og selskabets største fagforening for kabineansatte, UFO, med 19.000 medlemmer siger, at parterne er tæt på ny overenskomstaftale om løn- og pensionsvilkår efter langvarige forhandlinger. UFO udelukker dog ikke nye strejker.

For nylig sagde Lufthansas koncernchef, Carsten Spohr, at han er tilfreds med det udspil til forlig fra piloternes fagforening, VC, Vereinigung Cockpit, der skal afslutte mange strejker blandt selskabets piloter det seneste år. Parterne er uenige om løn, pension og hvor meget Lufthansa skal vokse via f.eks. Germanwings/Eurowings.

“Udspillet fra VC er meget positivt – VC går for første gang i sine udspil nu med til udgiftsbegrænsninger,” siger Lufthansas koncernchef, Carsten Spohr.