Lufthansa vil samarbejde med easyJet

Carsten Spohr, Lufthansa.

Carsten Spohr, Lufthansa.

Lufthansas topchef Carsten Spohr kunne godt tænke sig et samarbejde med det store britiske lavprisselskab.

“Vi kan arbejde aktivt sammen med andre flyselskaber, og easyJet har allerede vist interesse for et samarbejde med Lufthansa-Gruppen”, siger koncernchef Carsten Spohr i et interview med ’Spiegel’. Et samarbejde med det moderniserede Eurowings kunne med et slag opnå en afgørende vigtig størrelse på det europæiske marked.

easyJet har indtil videre ikke ønsket konkret at kommentere ’føleren’ fra Carsten Spohr.

Under navnet Eurowings vil Lufthansa etablere konkurrencedygtige billige flyvninger på kort- og mellemdistancerne, men også med forbindelser til langdistancenetværket og tager på den måde kampen op med selskaber som Ryanair og easyJet.

easyJet havde egentlig tilbudt Lufthansa en feeder-aftale til langdistanceruterne, men det blev afvist af Carsten Spohr med henvisning til bl.a. vægtgrænser for bagage og manglende aftaler om viderebefordring af bagage.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.