Lufthansas ansatte godkender aftale

Det tyske ?yselskab Lufthansas kabinefolk og medarbejdere på jorden har stemt ja til en aftale, der giver dem en 5,1 pct.’s lønstigning med tilbagevirkende kraft til 1. juli. Yderligere får de en lønforhøjelse på 2,3 pct. 12 måneder senere. De ansatte vil ligeledes modtage bonusser, der vil variere alt efter deres job, skriver Børsen i dag.

Lufthansa kalder lønaftalen en »byrde« og har udtalt, at ?yselskabet vil blive nødt til øge produktiviteten for at kompensere for de ekstra omkostninger.

 

Selskabet udtalte i slutningen af juli, at det satser på omkostningsbesparelser på 250 mio. euro, svarende til 1,9 mia. kr. Dette skal opnås ved at forlænge et ansættelsesstop og ved bl.a. at nedbringe IT-udgifterne.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.