Lufthavn sælger model af angrebsriffel

0

Kalashnikov  АК-47 våbenLUFTFART: I Ruslands største lufthavn, Sheremetyevo ved Moskva, er der netop åbnet en butik, der, før sikkerhedskontrollen, sælger plastickopi af Kalashnikov-rifler. De må naturligvis ikke medtages i flykabiner.

Den russiske Kalashnikov våbenfabrik åbnede sidste uge en butik ved Sheremetyevo-lufthavnen. Her kan der bl.a. købes plastickopier af den kendte Kalashnikov AK-47 angrebsriffel, skriver bl.a. nyhedsbureauet Reuters.

Med sine sidste år over 31 mio. passagerer, er Sheremetyevo største lufthavn i Rusland. Kalashnikov-butikken i Sheremetyevo er i området, hvor Aeroexpress-tog ankommer til lufthavnen fra Moskva.

Plasticmodellerne af AK-74’erne koster ca. 3.500 kr.

Ingen flyselskaber eller lufthavnes sikkerhedskontroller accepterer at rejsende medbringer kopier af våben, så en AK-74’er-model skal nedpakkes i den indcheckede bagage.

Myndighederne i Sheremetyevo-lufthavnen siger til Reuters, at Aeroexpress togterminal, hvor Kalashnikov-butikken ligger, ikke drives af lufthavnen.

Kalashnikov-shoppen er våbenproducentens første souvenirbutik som led i større marketingsindsats på det russiske marked for at gøre det russiske militær mere populært.

Efter Rusland i marts 2014 besatte Ukraines Krim-halvø og derefter blev udsat for store sanktioner fra bl.a. den vestlige verden, har det russiske militær søgt at gøre sig mere populært i Rusland.

Det er bl.a. sket ved at åbne souvenir-butikker i Moskva, en af dem blev for god ordens skyld åbnet overfor USAs ambassade i Moskva.

 

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz