Lufthavn til rumflyvning

Lufthavnen ligger midt i den øde New Mexico-ørken og Virgin-stifter Richard Branson havde inviteret alle de kunder, der har forhåndsbestilt billetter til åbningen.

Rumskibet VSS Enterprise, som er 18 meter langt, med en kabine, der kan sammenlignes med størrelsen i et Falcon 900 jetfly, skal på sin første kommercielle tur med betalende kunder i starten af 2012.

Billetprisen lyder på godt en million kroner, eller 200.000 US dollar. Indtil videre har Virgin Galactic fået forudbetalt 50 millioner dollar fra 380 personer, som vil rejse ud i rummet. Når første tur starter er det blot begyndelsen på en ny æra, mener Branson. Han ser for sig at flytrafikken om ti år vil rejse ud i rummet og ned på jorden igen på de fleste interkontinentale strækninger og kalder det ’den anden rumalder’.

”Om 10 år vil vi sandsynligvis flyve interkontinentale rejser på en utrolig kort tid – for eksempel fra USA til Rusland på mindre end to timer”, hævder Sir Richard.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.