Lufthavne advarer mod svensk flyskat

Forslaget om at indføre flyskat i Sverige har allerede fået massiv kritik, og nu kommer endnu en kritiker på banen – statens eget lufthavnsselskab Swedavia, som mener, at staten risikerer at ’skyde sig selv i foden’.

I sit høringssvar skriver Swedavia, at effekten på de svenske CO2 udslip ’kun bliver yderst marginalt og at udslippet risikerer at stige’.

Desuden vil en flyskat reducere udenlandske flyselskabers interesse i at benytte svenske lufthavne, hvoraf   Swedavia driver ti af de største. En flyskat vil svække selskabets muligheder alvorligt med henblik på at styrke tilgængeligheden til Sverige og samtidig forhindre selskabet i at nå de finansielle mål, som ejeren – staten – selv har sat op, lyder det fra Swedavia.

Selskabet mener til gengæld, at der er behov for internationale aftaler og kontrolmidler, ligesom der er fordele at finde i udvidet brug af biobrændstof til flyene.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.