Lufthavne glade for A380-besøg

Det første besøg af en Airbus 380 i København, Stockholm og Helsinki tiltrak stor opmærksomhed – det gjorde det også i Oslo, men her havde Airbus faktisk i 2007 været på besøg med et af sine egne eksemplarer af kæmpeflyet.

 

Selv om det næste måned er tre år siden, at Airbus 380 kom i trafik hos Singapore Airlines, er der stadig stor interesse for at flyve med kæmpen. Det har foreløbig over seks mio. flypassagerer prøvet. Men rejsebureauerne kan fortælle, at det stadig er en efterspurgt oplevelse og at passagerer meget gerne vil bookes med dette fly.

 

Onsdagens besøg gav nærmest ubetalelig medieomtale af Lufthansa og det store Airbus-fly. Fx sendte TV2 News i Danmark direkte billeder fra sin helikopter ligesom mange pressefolk var på plads i lufthavnen for at se flyet indefra.

 

På København, Stockholm, Helsinki og Oslos lufthavnes hjemmesider er der reportager og fotos fra A380-besøget. Københavns Lufthavn omtaler besøget i sin pressesektion, hvor der er flotte store billeder. Lufthavnene i Stockholm og Oslo har direkte links til besøget fra forsiden af deres hjemmesider, mens man skal lede lidt længere på Helsinkis lufthavns hjemmeside for at finde billeder fra besøget.

 

Billund Lufthavn har også et par flotte fotos på sin hjemmeside fra flyets low pass i ca. 25 meters højde. Lufthavnen anslår, at op mod 4.000 interesserede var mødt frem for at se det enorme fly. På YouTube.com er der ligeledes masser af videoklip fra flyets besøg i de fem lufthavne.

Skrevet af Henrik Baumgarten