Lufthavne ønsker bedre tjek på sikkerhedstjek

Airport-security.jpgDe omfattende sikkerhedstjek er til gene for de rejsende, lyder det fra flere danske lufthavne, som savner begrundelser for flere af de EU-fastsatte regler.

I den ene lufthavn skal alle tage skoene af i sikkerhedskontrollen. Det skal de ikke i den næste lufthavn, hvor de til gengæld skal tage bælterne af. Ingen steder må man have cremer og flasker på over 100 milliliter med, skriver politiken.dk.

Johnnie Müller, der er sikkerhedschef i Københavns Lufthavn og formand for sikkerhedsudvalget i organisationen Airports Council International, som repræsenterer over 450 lufthavne i Europa, mener, at politikerne bør luge ud.

”EU lægger hele tiden lag på lag oven i den kontrol, som skal laves. Derfor vil det være formålstjenligt, hvis EU evaluerer, om de mange sikkerhedsprocedurer giver mening”, siger han.

For at kunne følge med reglerne og udsætte passagererne for mindst mulig gene har Københavns Lufthavn fordoblet antallet af medarbejdere i sikkerhedskontrollen fra 500 i 2007 til 1.017 i dag.

Søren Svendsen, direktør for Aalborg Lufthavn, peger på, at passagererne nogle steder udsættes for grundigere tjek, end EU kræver. For eksempel er det kun et krav, at tage skoene af, hvis den detektor slår ud, som man skal gå igennem, men i adskillige lufthavne skal alle passagerer tage skoene af, fordi det gør det nemmere for sikkerhedspersonalet, og det er ikke i orden, mener Søren Svendsen.

I Billund Lufthavn lægger direktør Kjeld Zacho Jørgensen op til diskussion af, hvor meget de mange regler øger sikkerheden: ”Alle er enige om, at sikkerhed kommer før alt andet, men man må også spørge, om nogle af procedurerne mangler en konkret begrundelse”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.