Lufthavnen får kropsscannere

1

scanner 1LUFTFART: 1. september erstatter 24 nyindkøbte kropsscannere i Københavns Lufthavn manuel kropsvisitation af passagerer. Der vil dog komme hånd-undersøgelser af rejsende, hvis scanningen påviser noget uregelmæssigt.

Al sikkerhedskontrol af passagerer i Københavns Lufthavn foretages fra 1. september af kropsscannere. Scannerne er stillet op, også i f.eks. fast track, og lufthavnens sikkerhedsmedarbejdere er i fuld gang med at lære at bruge det nye apparatur.

Dermed er det scannerne og ikke lufthavnspersonalet, der skal undersøge de passagerer, der udløser en alarm i lufthavnens metaldetektorer.

De nye scannere til 1 mio. kr. stykket kommer efter EU-krav til kontrol af flypassagerer er blevet strammet, oplyser sikkerhedschef i Københavns Lufthavn, Johnnie Müller, til fagbladet Ingeniøren.

”Hvis vi skulle leve op til de nye krav med hænderne, skulle vi virkelig tæt på. Med de nye scannere lever vi op til de nye krav på en mere effektiv måde. Passagererne synes, at det værste ved Security er at blive berørt af fremmede. Med scannerne kan vi helt undgå at røre dem,” siger Johnnie Müller.

Undtagelsen er dog, hvis scanneren påviser noget usædvanligt på passagerens krop, så bliver der hånd-undersøgelse, oplyser lufthavnen til standby.dk

Lufthavnen har gennem året testet tre scanner-modeller. De benytter alle mikrobølger og anonymiserer passagerernes kroppe, så personalet kun ser en tændstikmand med indikationer af, hvor på personen der kan befinde sig genstande, skriver Ingeniøren.

Johnnie Müller siger til standby.dk, at scannerne ikke betyder behov for færre ansatte i lufthavnens Security-afdeling.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Lufthavnen får kropsscannere"

Notify of
avatar
Mike J Nelson
Mike J Nelson

Kære passagerer.
Blot for info, er personale fra det amerikanske lufthavnssikkerhed TSA i stigende grad begyndt at cancer. Pga daglig bestråling fra kropsscannere!
Naturligvis ikke noget man vil læse om i mainstream, selv om ovenstående er en kendsgerning!
Ud over det. Ved en hver forsker/researcher, at mikrobølgestråler er skadelige! Dette gælder også for mobilteknologi/wifi osv. Mikrobølgestråler går ind & forstyrrer os på celleplan!
Det er en veldokumenteret fact, man igen, yderst sjældent vil høre om i mainstream!

wpDiscuz