Lufthavns-ejere hæver 423 mio. kr.

Der hæves ekstraordinært et udbytte på 423,4 mio. kr., svarende til hele første halvårs overskud.

 

Den australske hovedaktionær Macquarie Airports har således sikret sig, at aktionærerne ikke skal vente til a?æggelsen af hele årsregnskabet, før udbyttepolitikken omsættes i handling. Det fremgår af lufthavnens halvårsregnskab, skriver Børsen i dag.

 

Macquarie har dikteret en fremgangsmåde, hvor hver en krone af det årlige overskud trækkes ud af virksomheden, efter det mislykkes at få afnoteret Københavns Lufthavne, da australierne satte sig på magten.

 

Macquarie Airports ejer 53,7 pct. af aktierne, svarende til at der nu kan indsættes 227 mio. kr. på kontoen.

 

De danske skatteydere får 166 mio. kr. ud af beslutningen, idet staten ejer 39,2 pct. af lufthavnen. De resterende 7 pct. af aktierne er fordelt på mindre danske og udenlandske investorer.

 

Når 2008 er afsluttet, er der formentlig et større beløb på vej, idet forventningen lyder på et samlet overskud før skat, der overgår sidste års 1352 mio. kr.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.