Luksushotel i sovjetisk krigsskib

Kiev var tidligere bevæbnet med kampfly, helikoptere og et omfattende våbenarsenal, men blev tilbage i 1996 solgt til et kinesisk firma og i 2004 ombygget til forlystelsespark, den såkaldte Binhai Theme Park 100 kilometer syd for Beijing.

 

Hangarskibet er for en stor del intakt, og de besøgende kan se noget af våbenarsenalet i museet, der står som minde over Den kolde krig. Kiev stammer fra 1977 og var base for 20 Kamov Ka-25-helikoptere (senere Ka-27’ere) og 12 Yak-38M kampfly.

 

Ligesom besætningen dengang kan nutidens gæster nu også overnatte på skibet og spise på restaurant med russisk tema. Der er 148 værelser på hotellet, som netop er åbnet og har kostet små 100 millioner kroner at bygge. Værelserne er særdeles luksuriøse med marmorgulve, og det er ikke billigt at bo der. En enkelt nat i en dobbeltkahyt koster cirka 1.000 kroner, mens suiterne koster op til 30.000 kroner, skriver BBC.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.