Lykken kan købes for penge

En undersøgelse blandt over 1.000 brugere måler ferietilfredshed i forhold til indkvartering, mad, afstand til destinationen, vejret, feriens varighed, motivet for valg af feriemål, rejsefæller samt planlægning og betaling og viser, at Australien, Canada og Sydafrika er de rejsemål, der giver den største lykkefølelse.

Størst lykke finder man i 1. Australien, 2. Canada, 3. Sydafrika, 4. Indien og 5. Frankrig.

 Ifølge psykolog Cliff Arnall kan man kan sagtens finde gode feriemuligheder i sit eget land, men de fleste sætter pris på andre omgivelser og bedre vejr. Kortere rejser til Sydeuropa kan også tilbyde det, men ferier, der går længere væk i længere tid, opfattes som noget mere specielt.

69% af deltagerne i undersøgelsen svarede, at de var ’begejstrede’ eller ’meget glade’ for deres seneste ferie.

Stik imod det forventede, viser undersøgelsen, at lykken faktisk kan købes for penge. De, som brugte 25.000 kr. eller mere på deres ferie, var klart de gladeste. Det hænger sammen med, at det er de lange rejser, som giver mest glæde, men kan også skyldes, at de dyre rejser er af en bestemt type. Bryllupsrejsen, eller den rejse, som man har drømt om og sparet sammen til i årevis, har en mere speciel betydning.

Også selskabet på rejsen er en vigtig ingrediens – altså de mennesker, man rejser sammen med. Folk er gladere, når de rejser med venner, og det bliver bedre, hvis de får nye venner på rejsen. Det har også stor betydning om de lokale på rejsemålet er venlige og imødekommende.

Det hører også med, at det giver højere lykkefølelse, når man planlægger ferien sammen med andre og godt vejr er vigtigt for den samlede tilfredshed.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.