Lyndebut for flyselskab i Københavns Lufthavn

Iraq AirwaysI dag begynder Iraqi Airways ny rute mellem Bagdad og København med to ugentlige flyvninger.

Iraks nationale flyselskab har med kort varsel besluttet at åbne på København med flyvninger onsdage og søndage med en Airbus A320.

Københavns Lufthavn fik ifølge takeoff.dks oplysninger informationen om den nye rute for et par uger siden.

Flyet, IA281, er sat til at lande i dag kl. 12.51.  Københavns Lufthavns hjemmeside viser ikke, hvilket handlingselskab der skal ekspedere Iraqi Airways.

Iraqi Airways fløj frem til Golfkrigen i 1990 mellem Bagdad og Københavns Lufthavn og lufthavnen bliver selskabets fjerde destination i Europa. I marts åbnede en rute til London med teknisk stop i Malmø, mens turen i april kom til Frankfurt og efterfølgende i maj til Düsseldorf.

Målgruppen for den kommende rute menes at være den såkaldte VFR (Visiting Friends & Relatives) trafik – herunder den etniske gruppe irakere bosat i Danmark og Sydsverige. Der er i øjeblikket ca. 30.000 personer med irakisk oprindelse bosat i Danmark, oplyser cphtraveller.dk

Iraqi Airways har en række forskellige flytyper, bl.a. Airbus A320, A321 og A330 samt Boeing 737, 747, 767 og 777. Selskabet har dog kun et par fly af hver type og den samlede flåde er på i alt 21 maskiner.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.