Må man flyve i askeskyer?

Ved en sikkerhedskonference i New Orleans blev det klart, at der bestemt ikke er enighed om at give tilladelse til flyvning i lette askeskyer. De amerikanske myndigheder går ind for fortsat totalt forbud ved blot en antydning af aske, skriver Wall Street Journal ifølge borsen.dk.

 

De europæiske luftfartsmyndigheder havde en tilsvarende holdning i starten af spredningen af islandske askeskyer over Europa, men enorme finansielle tab og stigende utilfredshed i både branchen og blandt kunderne fik myndighederne i Europa til at tillade flyvning i lette askekoncentrationer.

 Myndighederne i USA fastholder deres opfordring til, at man helt undgår flyvning i enhver koncentration af aske, da man ikke fuldt ud kender effekten på flyene.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.