Månerejse til salg for 1 milliard

Det er Isle of Man-baserede Excalibur Almaz, som giver tre passagerer muligheden for at tage på en seks måneder lang rejse til Månen med en renoveret tidligere sovjetisk Sojuz-kapsel og ved hjælp af to rumstationer med udspring i 1970-tallets sovjetiske Saljut-æra. Den første tur skal gennemføres i 2015.

 

En passagerer skal betale ca. 1 milliarder kroner, tur-retur. I billetprisen indgår træning inden afrejsen, inklusive lektioner i, hvordan man manøvrerer i rummet, rapporterer Daily Mail og flere andre britiske medier enligt di.se.

 

Rumentreprenøren og hovedfinancier af rumselskabet, Art Dula, markedsførte for nylig rejserne i en tale til Royal Aeronautical Society i London. Han betonede da, at rejserne ikke skal ses som turistrejser af den type, som Virgins ejer, Richard Branson, planlægger, men om en ’privat ekspedition’, skriver di.se.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.