Måneformørkelse på Kanarieøerne

måneformørkelseNatten mellem den 27. og 28. september vil der være total måneformørkelse med højdepunkt klokken 2 og slutning ved daggry. De Kanariske Øer og især La Palma vil være bedst i Europa til at opleve fænomenet.

Hvert år har De Kanariske Øer 12 millioner turister og ud over sol og strand har øerne perfekte forudsætninger for at blive et førende turistmål for dem, der er vilde med astronomi. Som del af Verdensmødet for astronomientusiaster vil der fra 2015 til 2017 arrangeres forskellige begivenheder, der kombinerer astronomi med andre interessante emner, som musik, kunst, gastronomi og sport, med det formål at fremme interessen for astronomi blandt turisterne.

Den første begivenhed er Astrofesten i La Palma, der afholdes samtidig med den næste måneformørkelse. Astrofesten finder sted mellem den 25. september og 9. oktober. Her deltager både professionelle astronomer, astroturister og astrofotografer fra hele verden.

Blandt aktiviteterne på festivalen er den første internationale konference om natfotografering og en fotografirute, hvor deltagerne tager på en guidet tur på den nordøstlige del af La Palma. Turen omfatter besøg på observatoriet Roque de los Muchachos og stop på nogle af de bedste steder til naturfotografering.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.