Maleplatform på vej til Øresundsbron

Der bliver ikke automatiseret maling af Øresundsbron ved hjælp af robotter. I stedet skal maleplatforme udformes, så de kan bemandes af traditionelle malere.

Om to år begynder arbejdet med at male Øresundsbrons stålkonstruktion på 300.000 kvadratmeter. Arbejdet forventes færdigt i 2032. Da der ikke er færdige, tekniske løsninger på markedet, er Øresundsbro Konsortiet ved at lave nye løsninger af opgaven. En af løsningerne gik ud på at bruge robotter til vask og maling, men den idé er nu ændret, da det viste sig, at teknikken ikke er tilstrækkeligt udviklet.

”Vi var nødt til at lægge de planer på hylden, og har i stedet besluttet, at malearbejdet skal udføres med traditionelle malere”, siger Johan Nord, projektleder ved anlægsenheden ved Øresundsbro Konsortiet.

”Det er ikke helt ligetil at sikre miljø, sikkerhed, arbejdsmiljø og forudsætninger for maling højt over vandet. Derudover er målsætningen, at det skal gøres uden at påvirke tog- eller vejtrafikken, og derfor er kravene til løsningen høje”, siger han.

Projektet optager op mod ti personer, som arbejder med en presset tidsplan, selv om malearbejdet først skal begynde i 2019.

Øresundsbrons pyloner som adventslys

Solceller skal spare energi på Øresundsbron

Færre nødtelefoner på Øresundsbron

x

Læs Også

Mange dropper selv at arrangere ferien

Når danskerne rejser, så vælger mange at lade et rejsebureau til at stå for planlægningen. Det skyldes bl.a. at prioritering af rådgivning og sikkerhed, lyder det fra Danmarks Rejsebureau Forening.

Der er 77 kilometer hjem til jul

Mange er på farten juleaften, og ejendomsmæglerkæden Home har nu fået danskerne til at sætte kilometer på, hvor langt de skal rejse for at fejre juleaften med familie og venner.

Rejsebranchen med til at sætte ny indsamlingsrekord

Bidrag fra den danske rejsebranche var med til at skaffe 1,8 mio. kr. ved weekendens gallaindsamling for LittleBigHelp. Nik & Jay var del af underholdningen lørdag aften på 5-stjernede Copenhagen Marriott Hotel, hvor rejse fra C&C Travel gav højeste hammerslag ved auktionen.

Standby.dk og Check-in.dk fusionerer

TURISME: De danske rejsemedievirksomheder Scandinavian Travel Media og Travelmedia Nordic fusionerer deres aktiviteter: check-in.dk og standby.dk samt to øvrige digitale medier - plus denne uges årlige Danish Travel Awards, prisuddelingen til rejsebranchen.

Vidste du at…

TURISME: Røgfrie strande i Thailand, Roms Colosseum i en ny vinkel, Rock i Tivoli og britiske tømmermænd efter konkurs i flyselskab.

Jubilæum i Rejsebranchens Seniorklub

TURISME: Den 4. november fejrer foreningen sit 40 års jubilæum ved en sammenkomst i København. Den har i dag 81 medlemmer, men plads til flere.