Maleplatform på vej til Øresundsbron

Der bliver ikke automatiseret maling af Øresundsbron ved hjælp af robotter. I stedet skal maleplatforme udformes, så de kan bemandes af traditionelle malere.

Om to år begynder arbejdet med at male Øresundsbrons stålkonstruktion på 300.000 kvadratmeter. Arbejdet forventes færdigt i 2032. Da der ikke er færdige, tekniske løsninger på markedet, er Øresundsbro Konsortiet ved at lave nye løsninger af opgaven. En af løsningerne gik ud på at bruge robotter til vask og maling, men den idé er nu ændret, da det viste sig, at teknikken ikke er tilstrækkeligt udviklet.

”Vi var nødt til at lægge de planer på hylden, og har i stedet besluttet, at malearbejdet skal udføres med traditionelle malere”, siger Johan Nord, projektleder ved anlægsenheden ved Øresundsbro Konsortiet.

”Det er ikke helt ligetil at sikre miljø, sikkerhed, arbejdsmiljø og forudsætninger for maling højt over vandet. Derudover er målsætningen, at det skal gøres uden at påvirke tog- eller vejtrafikken, og derfor er kravene til løsningen høje”, siger han.

Projektet optager op mod ti personer, som arbejder med en presset tidsplan, selv om malearbejdet først skal begynde i 2019.

Øresundsbrons pyloner som adventslys

Solceller skal spare energi på Øresundsbron

Færre nødtelefoner på Øresundsbron

x

Læs Også

Rejsebranchen vil atter hjælpe indiske gadebørn

Til oktober har den danske udviklingsorganisation LittleBigHelp sin årlige galla på Copenhagen Marriott – til aftenens auktion er der allerede kommet de første bidrag fra den danske rejsebranche.

Carlsberg skænker alkoholfri øl i Stockholms skærgård

I Sverige er det forbudt at drikke alkohol og føre båd – så gennem sommeren sejler Carlsberg rundt i Stockholms skærgård og serverer øl uden alkohol.

De gladeste og sureste ferierejsende

Danmark kommer ind på en plads som nummer syv blandt verdens sureste ferierejsende i en global undersøgelse, der er gennemført af RewardExpert.

VIP Lounge på toppen af Tivoli

Balanchine Loungen på toppen af Tivolis Koncertsal var torsdag rammen om Travelmedia Nordic VIP Lounge med deltagelse af topchefer i den danske rejsebranche. Se her billeder fra sammenkomsten.

De Berejstes Klub lander mange nye medlemmer

Efter den eksklusive forening med de store optagelseskrav gjorde indmeldelse mulig via sin opdaterede hjemmeside, har det givet stor fremgang i medlemstallet – der netop nu er på 539.

Museum fyldt med Absolut Vodka

Absolut Vodka åbner dørene op for offentligheden med et helt nyt museum i Skåne, hvor den svenske spiritus er blevet produceret siden 1979.