Maleplatform på vej til Øresundsbron

Der bliver ikke automatiseret maling af Øresundsbron ved hjælp af robotter. I stedet skal maleplatforme udformes, så de kan bemandes af traditionelle malere.

Om to år begynder arbejdet med at male Øresundsbrons stålkonstruktion på 300.000 kvadratmeter. Arbejdet forventes færdigt i 2032. Da der ikke er færdige, tekniske løsninger på markedet, er Øresundsbro Konsortiet ved at lave nye løsninger af opgaven. En af løsningerne gik ud på at bruge robotter til vask og maling, men den idé er nu ændret, da det viste sig, at teknikken ikke er tilstrækkeligt udviklet.

”Vi var nødt til at lægge de planer på hylden, og har i stedet besluttet, at malearbejdet skal udføres med traditionelle malere”, siger Johan Nord, projektleder ved anlægsenheden ved Øresundsbro Konsortiet.

”Det er ikke helt ligetil at sikre miljø, sikkerhed, arbejdsmiljø og forudsætninger for maling højt over vandet. Derudover er målsætningen, at det skal gøres uden at påvirke tog- eller vejtrafikken, og derfor er kravene til løsningen høje”, siger han.

Projektet optager op mod ti personer, som arbejder med en presset tidsplan, selv om malearbejdet først skal begynde i 2019.

Øresundsbrons pyloner som adventslys

Solceller skal spare energi på Øresundsbron

Færre nødtelefoner på Øresundsbron