Mallorca indfører miljøafgift

Bravo Tours - Menorca - CalaGaldana 3Det lokale parlament for Balearerne, som bl.a. omfatter Mallorca, Menorca og Ibiza, har vedtaget en miljøafgift for turister på op til to Euro pr. dag med start 1. juli.

Formålet med de nye afgifter er, at skaffe midler til at styrke miljøet på øerne og blev præsenteret ved udgangen af 2015.

Parlamentet fjernede en lignende afgift i 2003 efter blot et år, da det fik mange turister til at holde sig væk. De nye afgifter kan løbe op i 850 kroner for en familie på fire, der holder 14 dags ferie.

Afgiften pr. nat for overnatning i hoteller med 1-3 stjerner lyder på én euro, mens overnatning i hoteller med 4-5 stjerner løber op i to euro. Børn under 16 år fritages for afgiften og i lavsæsonen halveres afgiften.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.