Mange dropper rejseforsikringen

ambulanceflyDanmarks Rejsebureau Forening advarer de mange danskere, der vælger at droppe rejseforsikringen, når rejsen foregår inden for Europas grænser.

Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, ser en bekymrende tendens, hvor rigtig mange dropper rejseforsikringen, særligt hvis turen ikke går til en oversøisk destination.

I en undersøgelse fra Gouda, som Gallup har lavet, svarer hver sjette dansker, at de ikke sørger for en rejseforsikring, inden de tager på ferie. Og det er hver fjerde, hvis man ser på aldersgruppen 18-39 år.

Også hos Europæiske ERV kan man genkende problemet.

”Vi kan ikke gøre nok ud af at understrege vigtigheden af en ordentlig rejseforsikring. Hvis uheldet er ude, bidrager det ikke til turens samlede oplevelse, hvis man pludselig får en stor regning på for eksempel en langvarig indlæggelse eller særlig hjemtransport, som ikke er dækket af EU-sygesikringen – ’Det Blå Kort’.

Selv mindre skader kan blive dyre, hvilket indsamlinger blandt familie og venner efterfølgende viser, når den syge eller tilskadekomne skal behandles og hjemtransporteres. Det vil ofte være dækket af en rejseforsikring og er lige så vigtige på en kort storbyferie i Europa, som på en verdensomrejse,” siger Lars Thykier.

Danmarks Rejsebureau Forening beretter, at det ofte er turister, der tidligere blot lod den offentlige rejsesygesikring — ’Det Gule Kort’ — dække eventuelle skader på rejsen, som undlader at forsikre sig, men at mange også stadig er i tvivl om, hvad Det Blå Kort egentlig dækker.

”Med det blå sygesikringskort er man i EU dækket som en borger i det land, hvor man rejser. Det udelukker derfor ikke, at man selv skal have penge op ad lommen, og det ser vi gang på gang overrasker danskerne. I sidste ende er udgifterne til en rejseforsikring meget hurtigt tjent hjem, hvis noget skulle gå galt,” lyder det afsluttende fra Danmarks Rejsebureau Forenings adm. direktør, som opfordrer rejsende til at kontakte sit rejsebureau eller forsikringsselskab for at få hjælp. Rejseforsikringer kan købes helt op til den dag, man rejser.