Mange dropper rejseforsikringen

ambulanceflyDanmarks Rejsebureau Forening advarer de mange danskere, der vælger at droppe rejseforsikringen, når rejsen foregår inden for Europas grænser.

Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, ser en bekymrende tendens, hvor rigtig mange dropper rejseforsikringen, særligt hvis turen ikke går til en oversøisk destination.

I en undersøgelse fra Gouda, som Gallup har lavet, svarer hver sjette dansker, at de ikke sørger for en rejseforsikring, inden de tager på ferie. Og det er hver fjerde, hvis man ser på aldersgruppen 18-39 år.

Også hos Europæiske ERV kan man genkende problemet.

”Vi kan ikke gøre nok ud af at understrege vigtigheden af en ordentlig rejseforsikring. Hvis uheldet er ude, bidrager det ikke til turens samlede oplevelse, hvis man pludselig får en stor regning på for eksempel en langvarig indlæggelse eller særlig hjemtransport, som ikke er dækket af EU-sygesikringen – ’Det Blå Kort’.

Selv mindre skader kan blive dyre, hvilket indsamlinger blandt familie og venner efterfølgende viser, når den syge eller tilskadekomne skal behandles og hjemtransporteres. Det vil ofte være dækket af en rejseforsikring og er lige så vigtige på en kort storbyferie i Europa, som på en verdensomrejse,” siger Lars Thykier.

Danmarks Rejsebureau Forening beretter, at det ofte er turister, der tidligere blot lod den offentlige rejsesygesikring — ’Det Gule Kort’ — dække eventuelle skader på rejsen, som undlader at forsikre sig, men at mange også stadig er i tvivl om, hvad Det Blå Kort egentlig dækker.

”Med det blå sygesikringskort er man i EU dækket som en borger i det land, hvor man rejser. Det udelukker derfor ikke, at man selv skal have penge op ad lommen, og det ser vi gang på gang overrasker danskerne. I sidste ende er udgifterne til en rejseforsikring meget hurtigt tjent hjem, hvis noget skulle gå galt,” lyder det afsluttende fra Danmarks Rejsebureau Forenings adm. direktør, som opfordrer rejsende til at kontakte sit rejsebureau eller forsikringsselskab for at få hjælp. Rejseforsikringer kan købes helt op til den dag, man rejser.

 

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.