Mange spritbilister i sommervarmen

13% af bilisterne har det seneste år kørt bil, selv om de var i tvivl om deres promille. Det viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. Ny kampagne opfordrer til at lade bilen stå.

For de fleste foregik kørslen dagen efter en fest eller ved hjemtransport fra en grillmiddag/middag eller familiefest. For at få flere til at lade bilen stå, sætter Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og 75 kommuner fokus på spritkørsel med kampagnen ’Klar til et pust?’ frem til og med den 18. juni. Kampagnen vil kunne ses på tusindvis af plakater langs vejene, i tv og på Facebook.

”Spritkørsel koster liv og kvæster alt for mange. Derfor er det vigtigt, at vi får flere til at planlægge på forhånd, hvordan de kommer sikkert hjem. Og er man det mindste i tvivl om sin promille, bør man lade bilen stå”, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

I juni kommer flere galt afsted i spritulykker end i december, viser ulykkestallene fra Vejdirektoratet. Mens de fleste har lært at lade bilen stå i december, så kniber det altså i sommervarmen.

Det kan skyldes de mange impulsive arrangementer, hvor man ikke regner med at få alkohol, men pludselig bliver man budt en kold øl eller et godt glas vin, der hurtigt bliver til flere. Problemet opstår, når folk vil hjem og bliver fristet til at tage bilen, selv om de ikke har styr på deres promille.

Politiet vil fra den 2.-11. juni sætte ind med ekstra spritkontroller for at stoppe bilister, der ikke har forstået kampagnens budskab. I juni sidste år gennemførte politikredsene lignende spritkontroller, hvilket førte til, at 156 bilister blev sigtet for spirituskørsel og 139 for at have for meget narko eller medicin i blodet, viser tal fra Rigspolitiet.

Se den aktuelle kampagne på: www.sikkertrafik.dk/spritkoersel
Find fakta om spritkørsel på www.sikkertrafik.dk/stopspritkoersel

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.