Mange spritbilister i sommervarmen

13% af bilisterne har det seneste år kørt bil, selv om de var i tvivl om deres promille. Det viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. Ny kampagne opfordrer til at lade bilen stå.

For de fleste foregik kørslen dagen efter en fest eller ved hjemtransport fra en grillmiddag/middag eller familiefest. For at få flere til at lade bilen stå, sætter Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og 75 kommuner fokus på spritkørsel med kampagnen ’Klar til et pust?’ frem til og med den 18. juni. Kampagnen vil kunne ses på tusindvis af plakater langs vejene, i tv og på Facebook.

”Spritkørsel koster liv og kvæster alt for mange. Derfor er det vigtigt, at vi får flere til at planlægge på forhånd, hvordan de kommer sikkert hjem. Og er man det mindste i tvivl om sin promille, bør man lade bilen stå”, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

I juni kommer flere galt afsted i spritulykker end i december, viser ulykkestallene fra Vejdirektoratet. Mens de fleste har lært at lade bilen stå i december, så kniber det altså i sommervarmen.

Det kan skyldes de mange impulsive arrangementer, hvor man ikke regner med at få alkohol, men pludselig bliver man budt en kold øl eller et godt glas vin, der hurtigt bliver til flere. Problemet opstår, når folk vil hjem og bliver fristet til at tage bilen, selv om de ikke har styr på deres promille.

Politiet vil fra den 2.-11. juni sætte ind med ekstra spritkontroller for at stoppe bilister, der ikke har forstået kampagnens budskab. I juni sidste år gennemførte politikredsene lignende spritkontroller, hvilket førte til, at 156 bilister blev sigtet for spirituskørsel og 139 for at have for meget narko eller medicin i blodet, viser tal fra Rigspolitiet.

Se den aktuelle kampagne på: www.sikkertrafik.dk/spritkoersel
Find fakta om spritkørsel på www.sikkertrafik.dk/stopspritkoersel

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.