Mange spritbilister i sommervarmen

13% af bilisterne har det seneste år kørt bil, selv om de var i tvivl om deres promille. Det viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. Ny kampagne opfordrer til at lade bilen stå.

For de fleste foregik kørslen dagen efter en fest eller ved hjemtransport fra en grillmiddag/middag eller familiefest. For at få flere til at lade bilen stå, sætter Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og 75 kommuner fokus på spritkørsel med kampagnen ’Klar til et pust?’ frem til og med den 18. juni. Kampagnen vil kunne ses på tusindvis af plakater langs vejene, i tv og på Facebook.

”Spritkørsel koster liv og kvæster alt for mange. Derfor er det vigtigt, at vi får flere til at planlægge på forhånd, hvordan de kommer sikkert hjem. Og er man det mindste i tvivl om sin promille, bør man lade bilen stå”, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

I juni kommer flere galt afsted i spritulykker end i december, viser ulykkestallene fra Vejdirektoratet. Mens de fleste har lært at lade bilen stå i december, så kniber det altså i sommervarmen.

Det kan skyldes de mange impulsive arrangementer, hvor man ikke regner med at få alkohol, men pludselig bliver man budt en kold øl eller et godt glas vin, der hurtigt bliver til flere. Problemet opstår, når folk vil hjem og bliver fristet til at tage bilen, selv om de ikke har styr på deres promille.

Politiet vil fra den 2.-11. juni sætte ind med ekstra spritkontroller for at stoppe bilister, der ikke har forstået kampagnens budskab. I juni sidste år gennemførte politikredsene lignende spritkontroller, hvilket førte til, at 156 bilister blev sigtet for spirituskørsel og 139 for at have for meget narko eller medicin i blodet, viser tal fra Rigspolitiet.

Se den aktuelle kampagne på: www.sikkertrafik.dk/spritkoersel
Find fakta om spritkørsel på www.sikkertrafik.dk/stopspritkoersel

x

Læs Også

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Mærkeordning for tilgængelighed

Turistbranchen og handicaporganisationerne har indført en særlig mærkeordning for tilgængelighed.