Mange vil samarbejde med Norwegian

Bjørn Kjos.

Bjørn Kjos.

FLYSELSKABER: “Vi har fået henvendelser om partnerskab fra de fleste af Europas flyselskaber, men vi foretrækker at være alene,” siger Norwegians koncernchef, Bjørn Kjos, der tilføjer, at selskabet vil udleje mange af sine kommende 200 fly.

Norwegian har fået tilnærmelser fra adskillige rivaliserende flyselskaber om muligt partnerskab, men foretrækker at holde fast ved sin strategi om at være uafhængig. Det sagde koncernchef Bjørn Kjos forleden til Reuters i forbindelse med luftfartskonference i Paris.

Norwegian er Europas tredjestørste lavprisselskab, kun overgået af Ryanair og Easyjet; Norwegian fik sidste år underskud på over en milliard norske kr., hvilket gav spekulationer om, Norwegian har brug for en partner.

“Vi har fået henvendelser fra de fleste af Europas flyselskaber om alle mulige samarbejdsmodeller, men vi ønsker at være alene med vores forretningsmodel,” sagde Bjørn Kjos til nyhedsbureauet.

Kjos ønskede ikke at kommentere rygter om, at Norwegian under sin nylige pilotstrejke havde samtaler med Ryanair.

I dag har Norwegian tæt på 100 fly, men har bestilling på over 200 nye Boeing B737 og Airbus A320-fly. Mange af disse nye fly, har iagttagere før sagt, kan Nowegian aldrig selv beskæftige. Det bekræfter Bjørn Kjos og siger, at mange af flyene skal leases ud via et nyt Norwegian-datterselskab med hjemsted i Dublin.

Norwegian begynder næste år at modtage sine første Airbus A320neo (New Engine Option, red), men aftaler om de første udlejninger kan blive præsenteret de kommende uger, siger Kjos.

Bjørn Kjos sagde også, at det går bedre med selskabets B787 Dreamliners på langruterne, og at de efterhånden har samme pålidelighedsgrad som B737’erne, der flyver de europæiske ruter.