Mangel på P-pladser i København

Det kan være svært at finde en ledig parkeringsplads i Købehavns gader, hvilket har resulteret i, at flere køber en parkeringsplads i de store P-huse, der findes rundt om i byen. 
Frank Nielsen er ansvarlig for Park City, som bl.a. driver Københavns største parkeringskældre på Israels Plads lige ved Nørreport Station og i Adelgade, og han melder om en hastigt voksende interesse for at leje sig ind i de københavnske P-huse. 
Vil man have en VIP-plads i et parkeringshus, hvor man har sin egen personlige plads, og holder i et topsikret og aflåst område som på eksempelvis Israels plads, koster det 2.500 kroner per måned. 
»Men det er noget nær umuligt at få en plads dette sted. Ventetiden er på flere år, eftersom der kun er 50 pladser. Det er især folk, som har eget firma, og som også bor inde i byen, der har købt en plads til deres bil på dette sted,« siger Frank Nielsen. 
Men ellers står københavnere nærmest i kø for at købe parkeringspladser andre steder, hvorfor der også her godt kan være lang ventetid. »Årsagen er især, at det er svært og i visse tilfælde nærmest umuligt at holde andre steder. Men København er også blevet en by, hvor mange familier tjener gode penge og derfor har to biler. Med en beboerlicens, kan man kun parkere én bil i ude gaderne, og mange er nødt til at have to biler i dag,« siger han. 
Kan man nøjes med knap så gode forhold, hvor man ikke har en fast plads, men må parkere i et åbent og fælles område, koster det 1.375 kroner de billigste steder om måneden. 
Kommunen mangler i omegnen af en halv milliard kroner for at kunne bygge de seks planlagte underjordiske parkeringsanlæg. En af mulighederne for at hente de manglende penge hjem er at forhøje prisen på de parkeringslicenser, som beboerne i det indre København betaler for at parkere deres biler, til et så højt niveau, at københavnerne enten helt dropper bilen eller vælger at parkere i privatejede parkeringshuse. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.