Mangel på piloter og mekanikere

I sin prognose opgør flyproducenten, at der lige nu er beskæftiget omkring 233.000 piloter og flere end 100.000 mekanikere og andre vedligeholdelsesfolk i den globale flybranche, skriver epn.dk.

 

Men om 20 år vil behovet for piloter være steget til det dobbelte og for teknikere endnu mere. 40% af det øgede personale vil blive beskæftiget i Asien.

 

Ifølge Roei Ganzarski, chef for Boeings uddannelse og service, siger, at flybranchen skal forøge uddannelseskapaciteten for både piloter og teknikere for at leve op til de kommende års stigende krav og behov. Han nævner, at efterspørgslen efter piloter i Kina lige nu er dobbelt eller tredobbelt så stort som antallet af uddannelsespladser, så kineserne skal til udlandet for at blive uddannet.

 

Boeing regner med, at Asien og Stillehavsområdet i de næste 20 år bliver det globale vækstområde med en årlig tilvækst på 7,1%, mens gennemsnittet vil ligge på 5,3% for verden som helhed.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.