Markant færre charterrejser

star tour ferieTrods den dårlige sommer havde charterarrangørerne færre rejsende i højsæsonen, fordi man havde reduceret kapaciteten efter to varme somre og kunne skaffe flere flysæder med kort varsel.

”Branchen kunne måske have solgt 20.000 flere rejser i skolernes sommerferie, for da var danskerne desperate for at komme væk fra det kølige vejr”, siger Peder Hornshøj, direktør i Bravo Tours til finans.dk.

I stedet faldt passagertallet i årets største rejsemåned. I København var der i juli 17.000 færre charterrejsende – en tilbagegang på knap 8%. I Billund var der knap 4.000 færre passagerer, mens Aalborg havde en god sommer med 5.000 ekstra charterpassagerer.

”Branchen turde ikke satse på, at sommeren blev dårlig, og derfor var der skåret ned efter overkapacitet i de senere år. Vi kunne have solgt mange flere rejser, men til gengæld fik vi betydeligt højere priser end sidste år”, siger Jan Vendelbo, direktør i Spies.

Star Tour er blandt de selskaber, som har skåret dybest efter et historisk dårligt regnskab sidste år. 20.000 rejser blev fjernet i forsøg på at øge indtjeningen.

”I slutningen af juli kunne vi have ønsket os flere pladser, men samlet set er vi godt tilfredse”, siger Gorm Pedersen, kommerciel direktør i Star Tour.

Til gengæld gavner en dårlig sommer rejserne i vinterhalvåret: ”I august har vi haft større salg end i juni, fordi mange har flyttet rundt på ferien”, siger Gorm Pedersen.

Hos Spies ligger salget i efteråret godt 30% højere end på samme tid sidste år. I efterårsferien har man øget kapaciteten med 3.000 rejser.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.