Mavepine omdirigerede redningshelikopter

Stora Sjöfallet.

Stora Sjöfallet.

En redningsaktion i de nordsvenske fjelde blev sat i gang på grund af en alarm fra en nødsender. En politihelikopter blev omdirigeret til koordinaterne for den elektroniske alarm, hvor det viste sig, at en turist havde fået mavepine.

Alarmen indløb til svensk politi søndag eftermiddag fra en alarmcentral i amerikanske Houston, hvor den private nødsender var tilmeldt. Den eneste information fra Houston var mandens position.

Det fik politiet til at omdirigere en redningshelikopter fra en eftersøgning efter en forsvundet 81-årig i Gällivare for at komme den ’nødstedte’ til undsætning.

”Vi vidste ingenting om situationen, før vi fandt turisten. Han havde mavepine og ville gerne til naturparken Stora Sjöfallet for at checke ind på sit hotel”, fortæller Mikael Norén, vagthavende hos politiet, ifølge travelreport.se .

Manden blev fløjet til Stora Sjöfallet, hvorfra han skulle videre med bus i løbet af i dag, mandag.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.