Medvind for Tysklands turisme

Petra Hedorfer.

Efter et særdeles fremgangsrigt første halvår 2012 meddeler Statistisches Bundesamt igen en vækst for Tyskland som destination.

Fra januar til juli er der registreret 8,5% flere udenlandske overnatninger end i samme periode i fjor. Sammenlagt har Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) noteret over 38,7 millioner udenlandske overnatninger i årets første syv måneder. Den største andel, med over 29 millioner overnatninger, kommer fra Europa. Her nåedes et plus på knap 8%.

Holland, Tysklands vigtigste marked, har bidraget med en vækst på over 4%. Fra januar til juli registreredes knap 6,2 millioner overnatninger fra nabolandet. Med over 11% flere overnatninger er væksten fra Schweiz og Danmark helt i top. Også Østrig (plus 6,2%), Italien (plus 6,8%) og Frankrig (plus 4,8%) udvikler sig positivt.

”I 2012 regner vi med en vækst i antallet af udenlandske overnatninger på 2-3%. Med den økonomiske situation i Europa er den fortsatte udvikling af Tysklands incoming stærkt afhængig af forretningsrejsernes udvikling i andet halvår”, siger Petra Hedorfer, bestyrelsesformand for Deutsche Zentrale für Tourismus.