Melodi Grand Prix i Stockholm

Foto: Janne Danielsson, SVT

Foto: Janne Danielsson, SVT

Sverige byder velkommen til to ugers Melodi Grand Prix i Stockholm. Danskerne er ikke mindst velkomne til at være med til at fejre musikken med hele Europa. 

I anledning af Stockholms værtsrolle for Eurovision Song Contest, går hovedstaden all-in på at få alle i stemning til konkurrencen. Ud over festivalpladsen i byens Eurovision Village vil fans kunne besøge EuroClub, Euro Fan Café og ABBA-museets særudstilling.

For at sprede den gode stemning bliver byrummet inddraget i festlighederne. I særlige ’syngende gangtunneller’ kan man lufte sine sangstemmer og synge i kor med tunnellen. Tunnellen opfanger lyden og leger med tonerne, som bliver kastet ud i rummet igen.

Rejsende i tunnelbanen blive budt velkommen af showets to værter, Måns Zelmerlöw, der vandt Melodi Grand Prix sidste år, og Petra Mede. De informerer om de særlige Grand Prix-begivenheder i bybilledet og i passende tid, så man kan nå at hoppe af.

Udvalgte fodgængerovergange hylder tidligere svenske Grand Prix-vindere ved at spille deres musik i overgangene. Trafiklyset spiller sangen Euphoria af Loreen, når lyset er rødt for fodgængerne, og vindersangen fra 2015 Heroes, når det er tilladt at krydse vejen.

Eurovision Village i Kungsträdgården, bliver det vigtigste område. Den store scene vil være spækket med musikalske og underholdende begivenheder i både dag- og nattetimerne.

EuroClub er stedet hvor delegerede, medier og akkrediterede fans kan nyde godt af alt, hvad Melodi Grand Prixet har at byde på i en 3.000 kvadratmeter stor pavillon på Skeppsbron.

Euro Fan Café er Eurovision-fanklubben OGAEs hovedsæde i samme bygning som EuroClub. Caféen er åben for alle hver dag.

ABBA-museet hylder sangkonkurrencen med en særudstilling over Grand Prixets historie. Projektet er sat i stand af ABBAs Björn Ulvaeus sammen med EBUs Eurovision Song Contest executive supervisor Jon Ola Sand. Udstillingen har premiere den 7. maj.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.