Mest sol for pengene

Det ustabile vejr sælger rejser til de danskere, der ønsker sig ’sol-garanti’ i skoleferien.  Lige nu har Spies booket 5% flere rejser end på samme tid i fjor. Det er især børnefamilierne, der sikrer sig rejser – specielt er der rift om uge 28 og 29. Fire ud af ti vælger en ferie med All Inclusive og det er rejsemål som Tyrkiet, Mallorca og Gran Canaria, der hitter mest.

 

Men danskerne svigter heller ikke Grækenland, hvortil salget – trods krisen – er på niveau med samme tid sidste år, fortæller kommunikationschef Torben Andersen. Spies har indsat ekstrafly til Tunesien og Tyrkiet.

 

Historisk byder juli i Danmark på ca. 6,3 solskinstimer pr. dag, 19,8 grader i snit og lidt mere end et par millimeter nedbør pr. dag. Tilbringer man i stedet den samme måned i Egypten, kan man se frem til dobbelt så megen sol, nemlig 12,3 timer. Temperaturen vil i snit ligge på 31 grader, og regn er en ’by i Rusland’.

 

Sommer efter sommer finder danskerne det bedste sommervejr i landene omkring den østlige del af Middelhavet. I sommeren 2011 sammensatte Spies-gæsterne denne Top 10: 1. Egypten 4,83, 2. Kos 4,76, 3. Mytilini 4,75, 4. Tunisien 4,73, 5. Gran Canaria 4,71, 6. Skiathos 4,71, 7. Bodrum 4,70, 8. Antalya (4,67), 9. Rhodos 4,65 og 10. Cypern (4,60).

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.