Mesterkok blev selv overrasket

”Jeg er målløs, jeg ved ikke hvad jeg skal sige”, kom det fra en forbløffet vinder, da verdens bedste kok Rasmus Kofoed på vegne af det danske Bocuse d’Or-akademi kunne udpege ham som sin mulige arvtager efter et meget tæt opgør.

 

På forhånd var Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel favorit, men efter at dommerne havde smagt de tre finaledeltageres bud på en fiske- og en kødret stod det klart, at Jeppe Foldager med sin pocherede søtunge med kammusling og Skagens-rejer samt økologisk kylling svøbt i efterårstrøffel vandt på marginalerne. På tredjepladsen kom Mikkel Marschall fra restaurant Formel B.

 

Jeppe Foldager Andresen er fra Hirtshals og startede i 2003 som kokelev på Restaurant Rosdahls i Aalborg. I 2007 påmønstrede han kongeskibet Dannebrog som Hofkok og samme år startede han på Søllerød Kro og efter en afstikker som Køkkenchef på Brøndums Hotel i Skagen er han nu tilbage som souschef på Søllerød Kro.

Skrevet af Flemming Juul